Film, filmek, még több film

Film, filmek, még több film

Volt már olyan érzésed, hogy annyi film van a világon, és mégsem találod azt éppen amit szivesen megnéznél? Nálam rengetegszer van ilyen. Részben mert nagyon sok jó filmet láttam már. Részben, mert tudom hogy nagyon sok - számomra - unalmas, vagy éppen érdektelen alkotás is van. A premier filmek sem ütik meg mindig azt a mércét, hogy csak azért mert valami merőben új, vagy modern, attól tetszik is. Néhány kosztümös filmen még mindig jókat tudok derülni akkor is ha láttam már azokat.

 

Az igazság az, hogy még a feliratos, vagy angol nyelvű filmek közt is találni jót, nem kell hozzá a magyar szinkron. Sokszor van hogy egy-egy ismeretlen színész esetén kiváncsi vagyok milyen igazából a hangja, és kiváncsiság megnézem inkább az eredeti hanggal. Sőt néha észreveszem, hogy az eredeti hang élménydúsabb. Lehet ilyet mondani? A forgatásnál felvett környezetben több az inger, amit át tudnak adni, mint egy szinkronstúdióban. Nem tudom, hogy levágják utólag azt a vékony sávot, vagy hogy is nevezzem ezt. Vagy ezt azok a mikrofonok vennék fel, amik a színészek körzetében vannak, és a szinkronizálás érdekében ezt már a gyártó nem adja oda? Nem is értem én ennek a mikéntjét. de biztos hogy szinkronizálni nem könnyű.

 

Szó sincs róla hogy a feliratozás könnyebb, csak ezeket vettem észre és kiváncsi lennék kinek mi a véleménye erről. Kivételesen itt egy krimi ajánló:

 

filmek.info

 

Online film keresés Krimi

 

Vagy kövesd a twitteren:

twitter.com